Η επιβολή προστίμου στους μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν το άκρον άωτον μιας αυταρχικής υποχρεωτικότητας εμβολιασμού που ήθελε να επιβάλει η Κυβέρνηση. Οι λογικές και αυτονόητες επιφυλάξεις και αντιδράσεις όλων όσων δεν ήθελαν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, παραμερίσθηκαν με σκαιότητα και υπεροψία.

Απερρίφθησαν και οποιεσδήποτε ενστάσεις ότι η υποχρεωτικότητα παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα και ότι είναι αντίθετη προς τα συνταγματικά δικαιώματα των πολίτων.

Η Κυβέρνηση αναγκάζεται τώρα να ανακρούσει πρύμνα και σ’ αυτό το θέμα. Εξήγγειλε την προσεχή κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ. Η Κυβερνητική αναδίπλωση οφείλεται, προφανώς, στα  μηνύματα που πήρε το κυβερνών κόμμα για την οργή που προκάλεσε το μέτρο αυτό στους δεινοπαθούντες συνταξιούχους, που δεν εμβολιάσθηκαν, αλλά και στην εκτίμηση ότι η αναμενόμενη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα είναι απορριπτική.

Η Πατριωτική Ένωση χαιρετίζει την κατάργηση του προστίμου και υπενθυμίζει ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι το μέτρο αυτό ήταν παράνομο, αντιλαϊκό και παράλογο.

 

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Πρόεδρος

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ